Már a reggel is nehéz volt. Pedig ma luxusnapot akartam tartani, ami azt jelentette volna, hogy addig alszom, amíg a Manó. Persze kb. 2 órával előbb kelt, azaz amikor eleve szoktam. :) Na, jó, van ilyen. Azért csak elkezdődött a nap. Velős hisztivel megfőztem a babakaját, nekem maradt a virsli, hogy elkerüljük a további hangoskodást. Ebéd után séta barátokkal. Klassz volt, beszélgettünk, még egy limonádéra is beültünk. Manó egész jól viselte, leszámítva hogy egy darabon a kezemben vihettem.. Nem aludt túl sokat, de ez már nem meglepő.

Munka után Apa hazaugrott, majd ment a srácokkal sörözni, beszélgetni. Ráfér. Húzza az igát minden nap. És a legutóbbiról is lemaradt miattam, mert akkor volt az évfordulónk.

Szóval ketten voltunk itthon a Manóval. Kicsivel hét után kezdődött minden. Nyűgös volt. Megetettem. Egész tűrhetően ment. De etetés után kicsivel, elkezdett sírni. Nekem fejnem kellett, magam mellé vettem. Ott is sírt, de énekeltem, szórakoztattam. Alig fejtem valamennyit, de a sírás csak erősödött. Fáradt. Nem kéne, de leteszem aludni fél órára, közben fejek és vacsorázom majd, mert a déli virsli már rég' a múlté. Pffff, dehogy alszik, helyette üvölt. Sír, ha sétáltunk, ha énekelek, ha játszunk, mindenen sír. A pelus üres. Nem úgy tűnik, mintha fájna a hasa. Ok, akkor ma a fürdés kimarad.. Pedig tegnap is kimaradt. Nem jó ez így. El kell engedni. De idegesít, rohadtul idegesít. Éhen halok. A fejést halasztom. Szétpattan a mellem, remélem nem gyullad megint be. Nagyon érzékenyek, kicsit fájnak. Eszek, közben énekelek, dobolok, vigyorgok. Néha figyel, esetenként nevet, de nagyrészt üvölt. Végzek. Dajkálom. Akkoris üvölt. Ez kibírhatatlan. Miért nem tart öt perc szünetet?! Átöltöztetem pizsibe és lefektetem. Ez nehezebb lesz mint gondoltam. Nem akar öltözni. Ráénekelem a bodyt. Kicsi. Rohadt életbe, hiszen 74-es. Szűk, és hosszra kb. 62-es. Leveszem. Torka szakadtából üvölt. Megbolondulok. Fogja már be a száját!!! Teszek az egészre, rövid ujjú bodyt kap. Végre a pizsi is fent van. Ki kell szívni az orrát. Belebolondulok ebbe a folyamatos üvöltésbe. Kész. Gyorsan átrendezem a pelenkázót, mert reggel az alkoholos üveget próbálta behúzni a kiságyba. Megmelegítem a kaját. Még mindig üvölt. Kajaaaaa. Csönd van. Édes csönd. El sem hiszem. Végre. Csodálatos, bealudt az evés végére. Olyan édes és gyönyörű akkor is, amikor alszik. Szeretem. Imádom a gyerekem.

De mi lesz az én idegeimmel?! Bírni fogom ezt? :(((((((( Nem megy ez nekem.. Nem megy.

 

https://www.facebook.com/pages/Anyának-lenni-nehéz/221007888099359?ref=profile