Milyen egy 15 Hónapossal karácsonyra készülődni? Kalandos... :) De ilyen kalandos egy 3 Hónapossal, vagy egy 3 Évessel is. :D Ha idén már késő, akkor jövőre még hasznos lehet ez a lista.

Az eddigi karácsonyi tapasztalatok, tippek a teljesség igénye nélkül:

- Írd össze, hogy kinek szeretnél ajándékot adni! Gondold át, hogy kinek szeretnél vásárolni és kinek készíted el saját magad az ajit!

- November, decemberben már fülelj, hogy akit szeretnél meglepni említ-e "Ó, de jó lenne egy...", "Bárcsak lenne egy...", stb. kezdetű mondatokat, és jegyzetelj, mert elfelejted!

- Kezdd el a tervezést december elején!

- Tervezd meg, hogy ki mit kap... gyerekkel nem olyan lesz ez a karácsony, mint eddig.. Megszűnik a "járok egyet a plázában/karácsonyi vásáron/stb., hátha látok valami jót". Erre nincs idő, és babatürelem sem. (Vagy marha nagy mázlista vagy... :D ).

- Nézz utána a kiválasztott ajándékoknak interneten: hol lehet kapni, mennyiért, van-e olcsóbb, hasonló termék!

- Nézd meg, hogy van-e olyan hely, ahol ingyen házhoz szállítanak (érdemes figyelni, hogy egy helyről tudsz-e több dolgot megrendelni, így lehet olcsóbb lesz a vásárlás)!

- Légy' körültekintő azokon a webhelyeken, ahol bankkártyával fizetsz! Ha nem bízol a netes fizetésben, válassz olyan oldalt, ahol a kiszállításkor is elég kifizetni a terméket!

- Olyan oldalak is vannak, ahol ha interneten rendelsz, akkor olcsóbb a termék, és személyesen, egy adott üzletben veheted át a terméket (pl. könyvek).

- Amit nem lehet vagy nem éri meg beszerezni interneten, ott fel kell kerekedni, DE érdemes itt is előre tájékozódni interneten, hogy hol lehet beszerezni hozzánk legközelebb jó áron az ajándékot. Érdemes összeírni minden ajándékra, hogy hol lehetne beszerezni, és egy-egy utat úgy tervezni, hogy akár több dolgot is gyorsan beszerezz.

- Egy-egy napra csak egy helyre, vagy pár nagyon közel lévő helyre tervezz elmenni a Gyerkőccel, így nem készülsz ki idegileg a Manó (és a saját) türelmetlenségétől.

- Ha valami nagyon messze van, vagy egyedül nem megoldható a vásárlás, akkor érdemes úgy szervezni ezt a beszerzést, hogy Párod vagy valamely jó Barátod már szabin legyen, aki el tud kísérni, vagy vigyáz a Gyerkőcre, amíg távol vagy.

- Amit már beszereztél, kezd el esténként becsomagolni.

- A sütés maradhat az utolsó napokra...

Döbbenetes, de ez alapján a lista alapján úgy tűnik, hogy idén (életemben először) a holnapi, de legkésőbb a holnaputáni napra minden ajándék elkészül, illetve amit kell meg is vásárolok. :D Irtóóóóó büszke vagyok magamra. :D És remélem Neked is tudtam segíteni.

Még több anyasággal kapcsolatos információ, érdekesség, "védőnő válaszol" rovat itt:

https://www.facebook.com/pages/Mindennapi-anya/221007888099359