Az alvás dolog nem ment simán az elmúlt hónapokban. Fanni egyre többször kelt fel éjjel. Hangos égzengéssel adta a tudtomra (Férjem tudtára nem igazán, mert Ő ezt a légvédelmi sziréna jellegű üvöltést is átaludta...), hogy azonnal, de azonnal repüljek, és tolja be a cumit a kis szájába. Először egyszer-kétszer keltünk, majd volt hogy négyszer-ötször-hatszor, óránként... És ha ez még nem lenne elég, már nem csak a cumi kellett. Keserves sírás közepette sétáltam karomon a kislányommal. A fáradságtól a vállamra esett sokszor a feje, de ha megközelítettük az ágyat már újra éberen kezdődött a sírás. Fél - egy óra szenvedés után megkínáltam táppal, megitta, letettem, és elaludt. És ez egyre sűrűbben fordult elő, amíg eljutottunk oda, hogy már egy héten legalább hat éjjel evett. A védőnő figyelmeztetett, hogy ha ezt megszokja a baba, akkor minden éjjel ez lesz. Sokkot kaptam... Csecsemő korában is max egyszer evett éjjel, de általában aludt 4-5-6 órát, így nem kellett etetni... Most fog erre rászokni?

Törtem a fejem, hogy mi lehetne a megoldás? Miért is ébred fel? Cumi kell neki. Miért lesz éber? És itt a homlokomra csaptam, hogy kipróbálok valami újat. Mivel a cumit meg kellett találnom az ágyban/ágy alatt, ezért mindig felkapcsoltam a fürdőben a villanyt, hogy halvány fény szűrődjön be szobába, ami segíti a keresést. Lehet, hogy ettől lesz éberebb a manó? Következő éjjel már vaksötétben mentem be hozzá, és négykézláb tapogatózva kerestem a cumit. Tovább tartott ugyan, de meglett, Fanni pedig boldogan aludt tovább, nem akart enni. És ez így volt a következő, majd az azt követő éjszakán is. Bár még mindig sokszor kellett kelni, de akkor sem órákig tartott a visszaaltatás.

Most már csak azt kellett kitalálni, hogy lehetne rávenni a kisasszonyt, hogy önkiszolgálja magát cumiból. Mivel be tudta tenni magának, ezért csak arra kellett rájönni, hogy miként találjon rá... és megvilágosodtam. Előkerestem a lakásban fellelhető cumikat, vásároltunk még hozzá kettőt, és így már öttel vágtunk bele az éjszakába. :D

Az eredmény: helyreállt a régi rend. Manó átalussza az éjszakát, illetve ha sírva fel is ébreszt, akkor is fél perc, talál egy cumit, és már szenderedik is vissza. A bónusz pedig az lett, hogy most még többet alszik, 9-12 órát. :D Megérte törnöm a fejemet. ;)

 

 

Ha tetszik a blogom, lájkold, kérlek a Facebook oldalamat!

https://www.facebook.com/pages/Mindennapi-anya/221007888099359?fref=ts