DuracellBébi

Betegeskedünk. Értsd ezalatt, hogy a kis Manó beteg, és Apa, Anya meg mindent megtesz, hogy erről elterelje a figyelmet. Legalábbis nekünk meggyőződésünk (volt), hogy szegény gyerek annyira szenved a láztól és a patakokban folyó orrától, az egész nap kimaradt alvástól, hogy muszáj állandóan vidáman tartani. Nevetgéltünk, mesét néztünk, játszottunk... Én áldottam az eget, hogy drága Férjem az egész éves robotnak köszönhetően elegendő szabit halmozott fel, hogy most már muszáj itthon lennie, és ezt nem kell egyedül végigcsinálni.

Esti fürdés után két próbálkozásra sikerült is megetetni a teljes adag tápot Fannival. És elkövetkezett az alvás pillanata. Minden rendben ment, letettem, még csak nem is hintáztatta magát, hanem csak forgolódott, és kb. 5-10 perc után elcsendesedett. Bébiőr bekapcs., ajtó becsuk, kanapéra rogy, felnőttfilm indít (=NCIS). :)

Majd 10 perc múlva sírás... és nem hagyja abba... bemegyek, segítek megkeresni a cumit... Hmm, anya vegyél fel. Persze, Kincsem, gyere! Ez kb. 10-kor történt.11-ig többször próbáltam letenni, aludni, sikertelenül, ment a hacacáré, sírás-rívás, így felvetettem, hogy menjünk mi is aludni, és majd alszik kivételesen közöttünk. (Ebből már sejtettük, hogy nem lesz nagy alvás, legalábbis számunkra.)

Miután elhelyezkedtünk, kezdődött ismét a sírás. Gondoltam egyet, és betettem a kedvenc mesezenéket. A mi kis Porontyunk pedig úgy gondolta, hogy elkezdődött az esti buli. Kezeket fel, ment a risza és a tombolás, hiszen party van. :D Remek, akkor tegyünk be altatós zenét. Ekkor megszerezte a telefont, és remekül eljátszadozott vele. Új terv kell. Apa ötlete, hogy menjünk ki a nappaliba aludni, ott tegyünk be mesét, és mesenézés közben majd elalszik a Kisasszony.

Kanapé kihúz, megágyazás, gyerek és szülők kitelepítése a nappaliba, mese indul (Jégvarázs, amit tegnap már egyszer megnéztünk). Fanni tátott szájjal bámulta a műsort, zenékre emelgette kicsi kezét, látszott, hogy fárad, és mi örültünk. Ezt a mesét kb. az első harmadáig imádja, utána érdeklődését veszíti. Mikor eljött ez a pont, ismét elindítottuk, mert most már biztosan elalszik. Magamra fektettem, hogy fekve majd szépen leragad a szeme. Szerintetek leragadt? Hát, nem. Így elindítottuk ismét a mesét... És bár álmosnak tűnt a kis csemeténk, csak nem aludt el... Végül úgy döntöttem, hogy visszatérek az eredeti tervhez, és leteszem a kiságyába. Kb. 10 másodpercnyi sírás után kidőlt. Simiztem, amíg egyenletesség vált a szuszogása, majd kiosontam, és mi is kidőltünk végre... :) Az órára pillantottam. Negyed 2. Jajjj, bár csak fele annyi energiám lenne, mint egy ilyen beteg kis Törpillának. :D És bár a kanapé nem igazán kényelmes, rögtön elaludtunk. Éjjel még keltünk párszor, de kis simi mellett hamar vissza is aludt Manó. Szerencsére. És ma bár kicsit gyűrten, de eddig lázmentesen telik a nap.

Még több anyasággal kapcsolatos információ, érdekesség, "védőnő válaszol" rovat itt:

https://www.facebook.com/pages/Mindennapi-anya/221007888099359

 

Cumiágy

Az alvás dolog nem ment simán az elmúlt hónapokban. Fanni egyre többször kelt fel éjjel. Hangos égzengéssel adta a tudtomra (Férjem tudtára nem igazán, mert Ő ezt a légvédelmi sziréna jellegű üvöltést is átaludta...), hogy azonnal, de azonnal repüljek, és tolja be a cumit a kis szájába. Először egyszer-kétszer keltünk, majd volt hogy négyszer-ötször-hatszor, óránként... És ha ez még nem lenne elég, már nem csak a cumi kellett. Keserves sírás közepette sétáltam karomon a kislányommal. A fáradságtól a vállamra esett sokszor a feje, de ha megközelítettük az ágyat már újra éberen kezdődött a sírás. Fél - egy óra szenvedés után megkínáltam táppal, megitta, letettem, és elaludt. És ez egyre sűrűbben fordult elő, amíg eljutottunk oda, hogy már egy héten legalább hat éjjel evett. A védőnő figyelmeztetett, hogy ha ezt megszokja a baba, akkor minden éjjel ez lesz. Sokkot kaptam... Csecsemő korában is max egyszer evett éjjel, de általában aludt 4-5-6 órát, így nem kellett etetni... Most fog erre rászokni?

Törtem a fejem, hogy mi lehetne a megoldás? Miért is ébred fel? Cumi kell neki. Miért lesz éber? És itt a homlokomra csaptam, hogy kipróbálok valami újat. Mivel a cumit meg kellett találnom az ágyban/ágy alatt, ezért mindig felkapcsoltam a fürdőben a villanyt, hogy halvány fény szűrődjön be szobába, ami segíti a keresést. Lehet, hogy ettől lesz éberebb a manó? Következő éjjel már vaksötétben mentem be hozzá, és négykézláb tapogatózva kerestem a cumit. Tovább tartott ugyan, de meglett, Fanni pedig boldogan aludt tovább, nem akart enni. És ez így volt a következő, majd az azt követő éjszakán is. Bár még mindig sokszor kellett kelni, de akkor sem órákig tartott a visszaaltatás.

Most már csak azt kellett kitalálni, hogy lehetne rávenni a kisasszonyt, hogy önkiszolgálja magát cumiból. Mivel be tudta tenni magának, ezért csak arra kellett rájönni, hogy miként találjon rá... és megvilágosodtam. Előkerestem a lakásban fellelhető cumikat, vásároltunk még hozzá kettőt, és így már öttel vágtunk bele az éjszakába. :D

Az eredmény: helyreállt a régi rend. Manó átalussza az éjszakát, illetve ha sírva fel is ébreszt, akkor is fél perc, talál egy cumit, és már szenderedik is vissza. A bónusz pedig az lett, hogy most még többet alszik, 9-12 órát. :D Megérte törnöm a fejemet. ;)

 

 

Ha tetszik a blogom, lájkold, kérlek a Facebook oldalamat!

https://www.facebook.com/pages/Mindennapi-anya/221007888099359?fref=ts

Feedek
Megosztás